dilluns, 12 de març del 2018

EL COLOR

El color està a tot arreu. Ens pot ajudar a explicar històries i ens ajuda a comunicar emocions i estats d'ànim. Segons com utilitzem el color les nostres fotografies poden ser melancòliques, alegres, misterioses, tristes... Per poder crear emocions diferents, hem repassat la teoria dels colors i ho hem fet... en anglès!

En el taller hem repassat els colors primaris, els secundaris i els terciaris. Hem vist una roda de colors i hem recordat com podem aconseguir els diferents colors a partir només del blau, el vermell i el groc. També hem vist el gran contrast que creen els colors complementaris, els que se situen al cantó oposat de la roda de colors, com per exemple el groc i el lila.



També hem observat diferents quadres i fotografies i hem estat parlant del que ens expressaven o feien sentit els colors utilitzats. Hem comprovat que els colors freds (verds, blaus i liles) ens donen una sensació de tristesa o melangia.



Hem vist, en canvi, que els colors calents (vermells, grocs, carbassses) donen sensació d'alegria, de llum, d'escalfor.


També hem intentat definir el que ens reflectien alguns quadres fets en blanc, negres i grisos (com el Guernika) o bé amb marrons o sèpies. Són els colors neutres i poden ser elegants i tranquils però també expressar tristor o por.


I com que no hi ha res millor que experimentar, hem jugat a canviar color a imatges conegudes. 


Hem convertit aquest aquarel.la de la Maria Pichel buscant sensacions diferents:

I també hem retocat la famosa Gioconda o Mona Lisa

I finalment, ens hem proposat crear un póster per l'aula amb diferents emoticons. Cadascun de nosaltres teníem un "feeeling" o emoció. Calia fer-nos una fotografia trobant el gest idoni i retocar-la amb la tablet i el programa Picsart. Aquest és el resultat. Us agrada?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada