dijous, 1 de març del 2018

Composició fotogràfica a infantil


Taller fotografia

La fotografia no és només un mètode per capturar la realitat, també és com una porta oberta a la fantasia i a la imaginació. Ens inspirem en l’autor Jan Von Holleben, creador d’obres fotogràfiques amb diferents composicions amb objectes quotidians i un grup d’infants. Els resultats són tota una experiència de creació i imaginació que porta als alumnes a sentir-se protagonistes de la seva  pròpia obra d’art fotogràfica. 


Els infants arriben al taller i entre tots i totes pensem un possible escenari, per exemple, ens imaginem que estem volant. Junts fem una creació del cel; què necessitem? Quin material pot simbolitzar l’element que volem representar? Ens fem preguntes i junts fem la composició;“- jo faig un núvol amb la tela blanca”. “- també podem fer un sol amb peces de fusta”. 
Seguidament, fem la foto des de les escales per tenir una visió i perspectiva millor. Resultat; “el cel, el sol, els núvols i l’infant volant.” 

 






Seguidament, fem la foto des de les escales per tenir una visió i perspectiva millor. Resultat; “el cel, el sol, els núvols i l’infant volant.” Després, és hora de fer la composició en petits grups. Ens reunim per decidir quin paisatge volem representar, quins elements volem posar, quins els personatges hi haurà i quina acció faran; “-jo vull tocar la lluna, podem fer unes escales amb troncs”, “-a mi m’agradaria conduir un cotxe” o “ - un coet”, “ i si fem un llop que ens vol menjar”. La nostra imaginació comença a fluir i obrim la porta a una creació fantàstica.
Entre tots i totes anem elaborant la creació, finalment, ens col·loquem a lloc, fem la foto i ens pensem un títol per a la composició que hem realitzat. També donem molta importància a l’expressió corporal i facial que ens fa sentir cada situació, tot forma part de la representació.


https://photos.app.goo.gl/gmoQ4aoFAz3qQb002

Clica a l'enllaç per veure més fotos: 


Cicle infantil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada